4 Replies Latest reply: Feb 11, 2013 7:57 PM by dmfeelings
dmfeelings Level 1 Level 1

Hello

 

I'm trying to render a sequence in FCP 4.5 on a 10.5.8 G5 PowerMac.  It stops at 83% and freezes, although one time it did render completely and then the whole sequence was green!  I have 29GB available on my drive and 89 GB available on my external drive where I keep the project.  And suggestions?  Thanks!


power mac g5, Mac OS X (10.5.8)
Reply by Michael Grenadier on Feb 11, 2013 6:10 AM Helpful

wow, you're using old hardware and old software. 

 

What format are your sources and what are your sequence settings? 

 

You  may have a corrupt sequence, a corrupt piece of media,  an incompatible format...

 

First step is to delete your fcp preferences.  You'll need to do some serious googling to find out how to do this.  Don't think digital rebellion's preference manager will work, but might be worth a shot.

 

https://discussions.apple.com/docs/DOC-2491

 

If you have a corrupt or problematic piece of media, try rendering sections of the sequence til you find the problem.  Probably around 83% into your sequence.

 

Here are a bunch of troubleshooting steps, some of which may apply to your configuration.

 

https://discussions.apple.com/docs/DOC-2591

All replies

  • Michael Grenadier Level 7 Level 7
    expertise.macosx
    Mac OS X

    wow, you're using old hardware and old software. 

     

    What format are your sources and what are your sequence settings? 

     

    You  may have a corrupt sequence, a corrupt piece of media,  an incompatible format...

     

    First step is to delete your fcp preferences.  You'll need to do some serious googling to find out how to do this.  Don't think digital rebellion's preference manager will work, but might be worth a shot.

     

    https://discussions.apple.com/docs/DOC-2491

     

    If you have a corrupt or problematic piece of media, try rendering sections of the sequence til you find the problem.  Probably around 83% into your sequence.

     

    Here are a bunch of troubleshooting steps, some of which may apply to your configuration.

     

    https://discussions.apple.com/docs/DOC-2591

  • dmfeelings Level 1 Level 1

    The Codecs are Apple ProRes 422 HQ Timecode, they are quicktime.mov files.

     

    Sequence setting is 720x480 NTSC-DV 3:2.  I deleted my fcp preferences.  I think the files are too big for my version of fcp...thanks for your help so far.

  • Studio X Level 7 Level 7

    ProRes did not come until fcp 5 or 6. Try working with DV50 as a sequence setting instead.

     

    x

  • dmfeelings Level 1 Level 1

    Studio X, are you referring to the "DVCPro50-NTSC" settin gin the Quicktime Compressor under Sequence Settings?  I tried it, didn't help.

     

    Maybe I do have a corrupted file, when I try to run the master quicktime.mov from the drive in quicktime player it freezes up at the same place...

     

    Thanks for everyone's help so far.