2 Replies Latest reply: Apr 9, 2013 10:22 AM by atst2000
averycruze Level 1 Level 1 (0 points)

I recently plugged in my charger, and the green light did not come on. I then clicked on the battery at the top of the screen and it says that it is plugged in but not charging but that the power source is the power adapter. Right now my computer is stuck at 14% when plugged in. Please help!

 

This is the available inoformation on my battery from my computer.

 

Battery Information:

 

  Model Information:

  Serial Number:          D862287345DDNMGAD

  Manufacturer:          SMP

  Device Name:          bq20z451

  Pack Lot Code:          0

  PCB Lot Code:          0

  Firmware Version:          511

  Hardware Revision:          3

  Cell Revision:          1150

  Charge Information:

  Charge Remaining (mAh):          1170

  Fully Charged:          No

  Charging:          No

  Full Charge Capacity (mAh):          8353

  Health Information:

  Cycle Count:          125

  Condition:          Normal

  Battery Installed:          Yes

  Amperage (mA):          0

  Voltage (mV):          10765

 

System Power Settings:

 

  AC Power:

  System Sleep Timer (Minutes):          10

  Disk Sleep Timer (Minutes):          10

  Display Sleep Timer (Minutes):          10

  Wake on AC Change:          No

  Wake on Clamshell Open:          Yes

  Wake on LAN:          Yes

  AutoPowerOff Delay:          14400

  AutoPowerOff Enabled:          1

  Current Power Source:          Yes

  DarkWakeBackgroundTasks:          1

  Display Sleep Uses Dim:          Yes

  GPUSwitch:          2

  PrioritizeNetworkReachabilityOverSleep:          0

  Standby Delay:          4200

  Standby Enabled:          1

  Battery Power:

  System Sleep Timer (Minutes):          10

  Disk Sleep Timer (Minutes):          10

  Display Sleep Timer (Minutes):          2

  Wake on AC Change:          No

  Wake on Clamshell Open:          Yes

  AutoPowerOff Delay:          14400

  AutoPowerOff Enabled:          1

  DarkWakeBackgroundTasks:          0

  Display Sleep Uses Dim:          Yes

  GPUSwitch:          2

  Reduce Brightness:          Yes

  Standby Delay:          4200

  Standby Enabled:          1

 

Hardware Configuration:

 

  UPS Installed:          No

 

AC Charger Information:

 

  Connected:          Yes

  ID:          0x0000

  Revision:          0x0000

  Family:          0x0000

  Serial Number:          0x00000000

  Charging:          No

 

If anyone could help that would be amazing!!


MacBook Pro with Retina display, OS X Mountain Lion (10.8.2)
  • PatriotInvasion Level 1 Level 1 (0 points)

    I've noticed the same thing on my 13" rMBP. Plug in the MagSafe 2, and sometimes the light comes on instantly. Sometimes there is a 20 second delay before the charging indicator kicks in. And occasionally, the light has turned off hours after it has been on for awhile.

     

    Anyone else seeing this issue? If it is widespread, it could just be a firmware update to fix.

  • atst2000 Level 1 Level 1 (5 points)

    I'm having the same issue.  Just happened once, but I removed the plug and then re-inserted it and light came on to green-the amber like it always does.  Was weird since I had the MagSafe plugged in and everything.  Hope its not a hardware issue in the rMBP...payed a pretty penny for it