0 Replies Latest reply: Mar 10, 2013 11:07 AM by xolytem
xolytem Level 1 Level 1 (0 points)

I bought a Cisco Small Business RV180 vpn/firewall router, and was naively thinking that the embeded os x vpn cisco ipsec client would be quite easy to use to establish a connection... I tried without success to configure L2TP and Cisco ipsec tunnel to the RV180, essentially because I don't have any clue about client side configuration parameters.

 

While testing, I had success with "unsafe" PPTP tunnel configuration to the RV180, so I really don't understand why os x refuses to establish connection using L2TP or Cisco ipsec...

 

Cisco support only told me to try third party client, but I would prefer to rely on native client support, as the one provided by apple in OS X.

 

Any help is welcome.

 

I have quite little knowledge in network stuff.

 

mac os console gives :

 

L2TP attempt :

 

10/03/13 18:43:25,927 configd[17]: SCNC: start, triggered by System Preferen, type L2TP, status 0

10/03/13 18:43:25,958 pppd[14052]: pppd 2.4.2 (Apple version 596.13) started by user, uid 504

10/03/13 18:43:26,123 pppd[14052]: L2TP connecting to server 85.170.x.x

10/03/13 18:43:26,124 pppd[14052]: IPSec connection started

10/03/13 18:43:26,140 racoon[14053]: Connecting.

10/03/13 18:43:26,140 racoon[14053]: IPSec Phase1 started (Initiated by me).

10/03/13 18:43:26,140 racoon[14053]: IKE Packet: transmit success. (Initiator, Main-Mode message 1).

10/03/13 18:43:29,144 racoon[14053]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:43:32,148 racoon[14053]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:43:35,152 racoon[14053]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:43:36,141 pppd[14052]: IPSec connection failed

10/03/13 18:43:36,141 racoon[14053]: IPSec disconnecting from server 85.170.x.x

 

Cisco ipsec attemps :

 

10/03/13 18:45:42,195 configd[17]: IPSec connecting to server 85.170.x.x

10/03/13 18:45:42,195 configd[17]: SCNC: start, triggered by System Preferen, type IPSec, status 0

10/03/13 18:45:42,200 configd[17]: IPSec Phase1 starting.

10/03/13 18:45:42,202 mDNSResponder[48]: NAT gateway 192.168.2.1 rebooted

10/03/13 18:45:42,213 racoon[14159]: IPSec connecting to server 85.170.x.x

10/03/13 18:45:42,214 racoon[14159]: Connecting.

10/03/13 18:45:42,214 racoon[14159]: IPSec Phase1 started (Initiated by me).

10/03/13 18:45:42,217 racoon[14159]: IKE Packet: transmit success. (Initiator, Aggressive-Mode message 1).

10/03/13 18:45:45,218 racoon[14159]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:45:48,220 racoon[14159]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:45:51,221 racoon[14159]: IKE Packet: transmit success. (Phase1 Retransmit).

10/03/13 18:45:52,201 configd[17]: IPSec disconnecting from server 85.170.x.x

10/03/13 18:45:52,201 racoon[14159]: IPSec disconnecting from server 85.170.x.x

10/03/13 18:45:52,206 racoon[14159]: IPSec disconnecting from server 85.170.x.x

 

what's wrong ?


MacBook Pro, OS X Mountain Lion (10.8.2), Early 2012, i7 2.7Ghz / 16GB Ram