2 Replies Latest reply: Apr 28, 2013 1:30 PM by Amersaad
Amersaad Level 1 Level 1 (0 points)

Hi, grateful for any advice, three years ago iPhoto would automatically import movie clips from my compact camera as well as the stills - a Canon at that time.  Now, Sony Cyber-shot, upgraded OS (10.8.3), it has imported all the photos via the SD card, no problem, but not the movies.  The information on the Sony tells me that the movies are stored in AVC HD format.  Any ideas on what could be happening?

Best wishes Amer


iMac (21.5-inch Mid 2010), Mac OS X (10.7.5)
  • LarryHN Level 9 Level 9 (64,420 points)

    What version of iPhoto do you have?

     

    see this article - http://support.apple.com/kb/HT5251

     

    You may want to set your camera to shoot something other than AVCHD

     

    LN

     

    PS you need to update yoru profile - it sill lists 10.7.5

  • Amersaad Level 1 Level 1 (0 points)

    Thanks Larry, I have iPhoto 11, I will try altering the camera setting as you suggest, but unfortunately that does not solve my problem of accessing my current videos!

    The link to the other article was v helpful, thanks.  While the article was a bit confusing for me, alongside that discussion were links to other help topics - this contained a link to instructions to deal with my exact issue.  Unfortunately it just stated what I had expected to happen - that iPhoto would automatically import AVCHD videos along with photos, unless asked not to do so!

    I will sort out my profile, thanks for letting me know.

    Best wishes Amer