2 Replies Latest reply: May 3, 2013 2:55 PM by trogovaz
trogovaz Level 1 Level 1 (0 points)

I'm facing some problems with my airport extreme 5th gen. I have a Huawei MT880 (ADSL) modem as bridge connected to the airport in PPPoE mode. I get a connection but the IP (authentication between modem and airport) is frequently lost. Please, let me know how I can solve this problem as I had a linksys WRT54 connected to this modem without any problem. I have a PC (Win XP) connected to the airport through a cable and I have 1 IPAD and 1 notebook (Win XP) connected through wi-fi. tks a lot.


Airport Extreme, Windows XP
  • sterling r Community Specialists Community Specialists (5,490 points)

    Hello there trogovaz!

     

    I found this article that I feel may help you out in this situation:

    AirPort: Can Connect to Base Station But Not to Internet When Using PPPoE

    http://support.apple.com/kb/TS1850

     

    The resolution section specifically.

    Resolution

    1. Choose Apple menu > System Preferences.
    2. Choose View > Network.
    3. Choose Built-in Ethernet from the Show pop-up menu.
    4. Click the PPPoE tab.
    5. Click the PPPoE Options button.
    6. Deselect the "Connect automatically when needed" option.
    7. Click OK.
    8. Click Apply Now.

    Regards,

    Sterling

  • trogovaz Level 1 Level 1 (0 points)

    Hello sterling,

     

    thank you very much for your help but where I find this menu?

     

    1. Choose Apple menu > System Preferences.

    2. Choose View > Network.

    3. Choose Built-in Ethernet from the Show pop-up menu.

    4. Click the PPPoE tab.

    5. Click the PPPoE Options button.

    6. Deselect the "Connect automatically when needed" option.

    7. Click OK.

    8. Click Apply Now.

     

    In the Airport utility?  I use a PC with Win XP.

     

    tks a lot