7 Replies Latest reply: Aug 23, 2013 5:03 AM by andix99
andix99 Level 1 Level 1 (0 points)

How can I get Live9 working in sync ( Slave ) with Mainstage 3 ( Master ) ? I tried it over the IAC Bus, but it doesn´t work! ( mainstage crashes ) In Logic ProX it works perfectly with the same Setup !

With Mainstage 2.2 ,Live 8 worked perfectly in "rewire" mode !

Regards

Andix99


MainStage, OS X Mountain Lion (10.8.4)
  • 1. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    Blueberry Level 4 Level 4 (2,860 points)

    Crashlog?

  • 2. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    andix99 Level 1 Level 1 (0 points)

    Didn´t see the crashlog, because Mainstage freezed ( endless spinning ball ) >>> I stopped it with "alt/Cmd/esc " !

    some interesting appeared in Live9 >> the processor load display went up to 300% and more!

    Then Mainstage slowed down and ended up with the spinning ball!

    suppose that there is somewhere a "Midi Loop" , but in the same setup with Logic ProX everything is OK!

    regards

  • 3. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    andix99 Level 1 Level 1 (0 points)

    I tried to get the system work with mainstage 2 ( 32bit mode ) and Live 9 in 64bit Mode ! Everything worked ok!

    I exported the working patch and imported it into my Mainstage 3 setup, and it didn´t work!

    Live9 gets an midi overload over the IAC bus !

    Think this could be a heavy bug in Mainstage 3 !

    Would be very thankful for tips, solving this problem!

    Regards

  • 4. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    CCTM Level 6 Level 6 (9,015 points)

    Hi

     

    Why are you not using Rewire?

     

     

    CCT

  • 5. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    andix99 Level 1 Level 1 (0 points)

    Rewire is working well in Mainstage 2 !

    Here Live9 is switched automatically to Rewire and everything works excellent!

    In Mainstage 3 > Live9 doesn´t switch to rewire !

    Regards

  • 6. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    CCTM Level 6 Level 6 (9,015 points)

    Hi

     

    First, in MS3 you have to enable Rewire Host Support in Preferences;Audio, then start Live 9 (64bit version)

     

    Note also that there is a "CPU slider" under MS Preferences:Audio:Advanced Settings where you can adjust the number of CPU cores that MS uses.

     

    You may need to tweak that, and the Rewire Multi-Core/Multiprocessor button in Live:Preferences:CPU

     

     

    CCT

  • 7. Re: Mainstage 3 Sync Problem with Live9
    andix99 Level 1 Level 1 (0 points)

    Thank You so much!

    Now it works fine with rewire!

    But, anyway >>>>> Sync over the IAC bus doesn´t work in Mainstage3! ( this works fine in Mainstage 2 ) This would be easier for me, because I only need starting loops in Live in the right time, changing tempo by "patch change" in Mainstage and the loops ( select, Volume etc.) controlled over the launchpad!

    best regards