1 2 Previous Next 19 Replies Latest reply: Feb 3, 2014 12:56 PM by Rafael Fagulha
Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

Hello there Guys,

 

So in the past 3 days my Imac 27" late 2012 have recently started doing this grey screen with loading bar. ( i have bootcamp aswell )

But the problem here is i can put it to work again by doing the safe boot or nvram reset or even checking permissions and verifying the disc, and unplugging usbs etc.

But when i let it off for the night, when i turn on in the morning the simptom starts again. I really dont know why.

I saw it could be the hard drive? but the Imac is only 1 year old to odd if its broken already.

I already readed the apple support when this happens and saw several posts.

But my real problem is this happening several times.

So any clue on why this is happening?

 

hope i explained well, and sorry for the english!

And would appreaciate the help! thanks


iMac, OS X Mavericks (10.9.1)
  • 2. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    Yes i have already tried this and get it to work, my problem is that its repeting itself over and over while i let it for the night.

  • 3. Re: Grey screen + Loading spin
    Old Toad Level 10 Level 10 (115,690 points)

    Have you tried booting into the Recovery volume (boot with the Command + R keys held down) and 1 - repair disk and disk permissions with Disk Utility or (if #1 doesn't help); 2 - reinstall the system.

     

    OT

  • 4. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    This was happening on snow leopard, thats why i upgraded to mavericks.

    S

    Do you think reinstalling mavericks will do anything?

    And yes i repaired already :c

  • 5. Re: Grey screen + Loading spin
    Old Toad Level 10 Level 10 (115,690 points)

    Probably not if it was happening before upgrading to Mavericks.  Download and run  Etrecheck and post the results here. It may help identify problem components.

  • 6. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    I have noticed that when i reset my NVRAM ( cmd+alt+p+r ) results and it takes like 10min to boot again but i dont want to do this everytime i restart my pc , when i restart its fine but when i shut down the spin occurs

    This is the etrecheck results.

     

     

    Hardware Information:

        iMac (27-inch, Late 2012)

        iMac - model: iMac13,2

        1 2.9 GHz Intel Core i5 CPU: 4 cores

        16 GB RAM

     

    Video Information:

        NVIDIA GeForce GTX 660M - VRAM: 512 MB

     

    System Software:

        OS X 10.9.1 (13B42) - Uptime: 0 days 0:8:50

     

    Disk Information:

        APPLE HDD WDC WD10EALX-408EA0 disk1 : (1 TB)

            EFI (disk1s1) <not mounted>: 209,7 MB

            disk1s2 (disk1s2) <not mounted>: 937,52 GB

            Recovery HD (disk1s3) <not mounted>: 650 MB

            BOOTCAMP (disk1s4) /Volumes/BOOTCAMP: 61,83 GB (16,99 GB free)

     

        APPLE SSD SM128E disk0 : (121,33 GB)

            EFI (disk0s1) <not mounted>: 209,7 MB

            disk0s2 (disk0s2) <not mounted>: 120,99 GB

            Boot OS X (disk0s3) <not mounted>: 134,2 MB

     

    USB Information:

     

        Razer Razer Lachesis

     

        C-Media Electronics Inc.       USB PnP Sound Device

     

        Apple Inc. BRCM20702 Hub

            Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller

     

        Apple Inc. FaceTime HD Camera (Built-in)

     

    FireWire Information:

     

    Thunderbolt Information:

        Apple Inc. thunderbolt_bus

     

    Kernel Extensions:

        com.steelseries.BoardListener    (8.39 - SDK 10.6)

        com.tuxera.filesystems.tufsfs.fusefs_txantfs    (2012.4.17)

     

    Problem System Launch Daemons:

     

    Problem System Launch Agents:

     

    Launch Daemons:

        [System]    at.obdev.littlesnitchd.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.adobe.fpsaud.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.adobe.SwitchBoard.plist 3rd-Party support link

     

    Launch Agents:

        [System]    at.obdev.LittleSnitchNetworkMonitor.plist 3rd-Party support link

        [System]    at.obdev.LittleSnitchUIAgent.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist 3rd-Party support link

     

    User Launch Agents:

        [not loaded]    com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist 3rd-Party support link

        [not loaded]    com.google.keystone.agent.plist 3rd-Party support link

        [not loaded]    com.spotify.webhelper.plist 3rd-Party support link

        [not loaded]    com.valvesoftware.steamclean.plist 3rd-Party support link

     

    User Login Items:

        Steam

        iTunesHelper

        Dropbox

        SteelSeriesEngine

        VMware Fusion Start Menu

        Firefox

     

    Internet Plug-ins:

        FlashPlayer-10.6: Version: 11.9.900.117 - SDK 10.6 3rd-Party support link

        AdobePDFViewer: Version: 10.1.1 3rd-Party support link

        Flash Player: Version: 11.9.900.117 - SDK 10.6 Outdated! Update

        JavaAppletPlugin: Version: 14.9.0 - SDK 10.7 Outdated! Update

        QuickTime Plugin: Version: 7.7.3

        Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9

     

    Audio Plug-ins:

        BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9

        AirPlay: Version: 1.9 - SDK 10.9

        AppleAVBAudio: Version: 2.0.0 - SDK 10.9

        iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

     

    3rd Party Preference Panes:

        Flash Player  3rd-Party support link

        MacFUSE  3rd-Party support link

        Tuxera NTFS  3rd-Party support link

     

    Bad Fonts:

        None

     

    Old Applications:

        Install Spotify:    Version: 1.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Users/[redacted]/Downloads/Install Spotify.app

        SA Color Finesse 3 UI:    Version: 3.0.6(275) - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Applications/Adobe After Effects CS6/Plug-ins/Effects/Synthetic Aperture/(CF3 Support)/SA Color Finesse 3 UI.app

        dynamiclinkmanager:    Version: 6.0.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Library/Application Support/Adobe/Common/dynamiclink/CS6/dynamiclinkmanager.app

        dynamiclinkmediaserver:    Version: 6.0.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Library/Application Support/Adobe/Common/dynamiclinkmediaserver/1.0/dynamiclinkmediaserver.app

     

    Time Machine:

        Time Machine not configured!

     

    Top Processes by CPU:

            10%    firefox

             3%    mdworker

             3%    WindowServer

             2%    coreaudiod

             1%    EtreCheck

     

    Top Processes by Memory:

        573 MB    firefox

        147 MB    com.apple.IconServicesAgent

        98 MB    Finder

        82 MB    plugin-container

        82 MB    Dock

     

    Virtual Memory Information:

        11.75 GB    Free RAM

        2.32 GB    Active RAM

        823 MB    Inactive RAM

        1.12 GB    Wired RAM

        397 MB    Page-ins

        0 B    Page-outs

  • 7. Re: Grey screen + Loading spin
    Old Toad Level 10 Level 10 (115,690 points)

    I see some items that may be contributing to the problem.  Some are no longer supported and some probably not updated for Mavericks.

     

    I'd uninstall Steam and any steamclean files, Tuxera,  MacFuse, steelseriesengine files and Little Snitch.  Use developer's uninstallers if available.  They can be added back one at a time once the problem is solved.

     

    There are others who are more knowledgable than I about addons and may pop in with their own interpretations.

  • 8. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    I had those before this happen, to strange to have to be one of those, after 1 year it starts poppin it :s

     

    well i guess no one pops in this kind of Posts :c dang.

     

    Should i try the 

    /sbin /mount -vw/

    chmod 775/

    logout

     

    and

     

    fsck -fy

  • 9. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    sorry for the bump. totally worried :c since this imac only has 1 year

    And what is more strange is that im on it right now, working totally ok.

    I notice that when i restart my desktop wallpaper gets back to the sea image, dunno if its helpfull.

    but i know that when i go to sleep, tomorrow i will have this screen again! and il have to do a nvram reset again etc to put it working again.

     

    oh well appreciate more help here ! thanks

  • 10. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    Bump.

    Little update i did, and this morning IMAC was working fine. i deleted what old toad said and heres my etrecheck again.

    But i really dont know what was causing this..maybe tomorrow it will happen again il keep news

     

    Hardware Information:

        iMac (27-inch, Late 2012)

        iMac - model: iMac13,2

        1 2.9 GHz Intel Core i5 CPU: 4 cores

        16 GB RAM

     

    Video Information:

        NVIDIA GeForce GTX 660M - VRAM: 512 MB

     

    System Software:

        OS X 10.9.1 (13B42) - Uptime: 0 days 0:35:46

     

    Disk Information:

        APPLE HDD WDC WD10EALX-408EA0 disk1 : (1 TB)

            EFI (disk1s1) <not mounted>: 209,7 MB

            disk1s2 (disk1s2) <not mounted>: 937,52 GB

            Recovery HD (disk1s3) <not mounted>: 650 MB

            BOOTCAMP (disk1s4) /Volumes/BOOTCAMP: 61,83 GB (16,99 GB free)

     

        APPLE SSD SM128E disk0 : (121,33 GB)

            EFI (disk0s1) <not mounted>: 209,7 MB

            disk0s2 (disk0s2) <not mounted>: 120,99 GB

            Boot OS X (disk0s3) <not mounted>: 134,2 MB

     

    USB Information:

     

        Razer Razer Lachesis

     

        C-Media Electronics Inc.       USB PnP Sound Device

     

        Apple Inc. BRCM20702 Hub

            Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller

     

        Apple Inc. FaceTime HD Camera (Built-in)

     

    FireWire Information:

     

    Thunderbolt Information:

        Apple Inc. thunderbolt_bus

     

    Kernel Extensions:

     

    Problem System Launch Daemons:

     

    Problem System Launch Agents:

     

    Launch Daemons:

        [System]    com.adobe.fpsaud.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.adobe.SwitchBoard.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.oracle.java.Helper-Tool.plist 3rd-Party support link

     

    Launch Agents:

        [System]    com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist 3rd-Party support link

        [System]    com.oracle.java.Java-Updater.plist 3rd-Party support link

     

    User Launch Agents:

        [not loaded]    com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist 3rd-Party support link

        [not loaded]    com.spotify.webhelper.plist 3rd-Party support link

        [not loaded]    com.valvesoftware.steamclean.plist 3rd-Party support link

     

    User Login Items:

        None

     

    Internet Plug-ins:

        FlashPlayer-10.6: Version: 12.0.0.38 - SDK 10.6 3rd-Party support link

        AdobePDFViewer: Version: 10.1.1 3rd-Party support link

        Flash Player: Version: 12.0.0.38 - SDK 10.6 3rd-Party support link

        JavaAppletPlugin: Version: Java 7 Update 51 3rd-Party support link

        QuickTime Plugin: Version: 7.7.3

        Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9

     

    Audio Plug-ins:

        BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9

        AirPlay: Version: 1.9 - SDK 10.9

        AppleAVBAudio: Version: 2.0.0 - SDK 10.9

        iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

     

    3rd Party Preference Panes:

        Flash Player  3rd-Party support link

        Java  3rd-Party support link

     

    Bad Fonts:

        None

     

    Old Applications:

        Install Spotify:    Version: 1.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Users/[redacted]/Downloads/Install Spotify.app

        SA Color Finesse 3 UI:    Version: 3.0.6(275) - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Applications/Adobe After Effects CS6/Plug-ins/Effects/Synthetic Aperture/(CF3 Support)/SA Color Finesse 3 UI.app

        dynamiclinkmanager:    Version: 6.0.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Library/Application Support/Adobe/Common/dynamiclink/CS6/dynamiclinkmanager.app

        dynamiclinkmediaserver:    Version: 6.0.0 - SDK 10.5 3rd-Party support link

            /Library/Application Support/Adobe/Common/dynamiclinkmediaserver/1.0/dynamiclinkmediaserver.app

     

    Time Machine:

        Time Machine not configured!

     

    Top Processes by CPU:

             8%    firefox

             2%    WindowServer

             1%    EtreCheck

             0%    SystemUIServer

             0%    mds_stores

     

    Top Processes by Memory:

        639 MB    firefox

        426 MB    Adobe Illustrator

        98 MB    mds_stores

        82 MB    WindowServer

        49 MB    EtreCheck

     

    Virtual Memory Information:

        12.68 GB    Free RAM

        1.68 GB    Active RAM

        618 MB    Inactive RAM

        1.04 GB    Wired RAM

        340 MB    Page-ins

        0 B    Page-outs

  • 11. Re: Grey screen + Loading spin
    Eric Root Level 6 Level 6 (16,210 points)

    [not loaded]    com.valvesoftware.steamclean.plist 3rd-Party support link

     

    One steamclean file left.

     

    Go to Finder and select your user/home folder. With that Finder window as the front window, either select Finder/View/Show View options or go command - J.  When the View options opens, check ’Show Library Folder’. That should make your user library folder visible in your user/home folder. Then go to the Launch Agents folder and delete it.

     

    Thanks to leonie for some information contained in this.

     

    You might need to redo the View settings after an update.


  • 12. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    This  file i cant find it anywhere even where Eic said :S

     

    [not loaded]

    com.valvesoftware.steamclean.plist 3rd-Party support link

     

    tried to look in Library and in System/library but its not showing at all

    The only ones i see are the com.apple ones, none its from valve is it hidden?

     

    is there anyway to look for the name?

  • 13. Re: Grey screen + Loading spin
    Eric Root Level 6 Level 6 (16,210 points)

    For some reason, I am unable to post a link. Try doing an Internet search for a program named EasyFind.

  • 14. Re: Grey screen + Loading spin
    Rafael Fagulha Level 1 Level 1 (0 points)

    yup with the problem i totally busted the file aha thanks..well for 2 days the mac seems fine and its logging in normally, il keep information if this starts again !

     

    Thank you Eric and old todd!

1 2 Previous Next