3 Replies Latest reply: Apr 1, 2014 8:03 AM by gliderjoe
jsteingraber Level 1 Level 1 (0 points)

My AirPort Express keeps disconnecting from my router for brief seconds and then reconnecting. It inhibits fast, consistent connections (streaming becomes very grainy and low-quality). I just downgraded my firmware to 7.6.3 to see if that was the issue. No dice. Still doing it. My modem is fine, and I get great connection wired straight in. But when I run through the AirPort, everything gets a bit slower and inconsistent. I don't have any errors showing on the device.

 

Any thoughts on how to fix this?


OS X Mavericks (10.9.1)
  • Community Specialists Community Specialists (4,000 points)

    Hey jsteingraber,

     

     

    Thanks for the question, and great troubleshooting so far. Let’s perform a hard reset of your AirPort base station for troubleshooting purposes:

     

    Resetting an AirPort base station FAQ

    http://support.apple.com/kb/HT3728

     

    Under what circumstances will I need to do a reset?

     

    - Hard reset: Perform this reset for troubleshooting and resolving problems with an unresponsive device, or to troubleshoot network accessibility issues.

     

    Thanks,

     

    Matt M.

  • pkass008 Level 1 Level 1 (0 points)

    matt00,

     

    I have the same problem as jsteingraber.  I have tried a Soft reset, Hard reset, and a factory restore each with the same result... it only fixes the problem temporaily.  I have tried downgrading the firmware on both my AirPort Extreme and AirPort Express as this problem on recenly began manifesting istself.  I am beyond frustrated and it appears that I am not alone - there are several threads reakting to similar issues. 

     

    Thoughts?

  • gliderjoe Level 1 Level 1 (0 points)

    I have a dual band router - 2.4GHz and 5GHz.  I switched to using entirely 5GHz and no more disconnection problems with my Airport Express from my devices. I have a two floor flat and am still getting good wi-fi signals throughout the flat. I was getting a lot of interference from neighbors. I am entirely on Apple with pretty updated hardware so everything can support 5GHz.