4 Replies Latest reply: Jan 17, 2007 3:09 AM by stewpotc
soul.biz Level 1 Level 1 (0 points)
Hi there,

Hope someone can help me cuz what happenin is a bit wierd! Well basically at the moment my iPod shuffle (1st Gen) works perfectly on iTunes and seems to get charged (Green and Yellow lights do get on) but once I remove it (safely) from my PC I won't swith on! I can flick the switch Up and Down but no lights no sound no battery check!

This happened yesterday and what might be the issue is that I updated it's firmware before the incident happening...which might be the cause...no clue!

So what I did is to Restore but the problem remains! What really surprises me is that when I connect to PC it seems to charge normally and I can put/remove songs into/from my iPod on iTunes!

Hopefully U can help! Thankin u guyz in advance!

Soul.biz

PS: I tried searching on the forum but on search of terms "switch on" I just get Posts talking about the esthetics of the Switch!

PC   Windows XP Pro  
  • 0Ari0 Level 5 Level 5 (4,995 points)
    Hi there,

    Hope someone can help me cuz what happenin is a bit
    wierd! Well basically at the moment my iPod shuffle
    (1st Gen) works perfectly on iTunes and seems to get
    charged (Green and Yellow lights do get on) but once
    I remove it (safely) from my PC I won't swith on! I
    can flick the switch Up and Down but no lights no
    sound no battery check!

    This happened yesterday and what might be the issue
    is that I updated it's firmware before the incident
    happening...which might be the cause...no clue!

    So what I did is to Restore but the problem remains!
    What really surprises me is that when I connect to PC
    it seems to charge normally and I can put/remove
    songs into/from my iPod on iTunes!

    Hopefully U can help! Thankin u guyz in advance!

    Soul.biz

    PS: I tried searching on the forum but on search of
    terms "switch on" I just get Posts talking about the
    esthetics of the Switch!

    PC Windows XP Pro


    The slider (switch) can get crud in it... slide it back and forth a number of times and then try switching to play in order first to see if Shuffle turns on...then shuffle ...

    YOu indicated that tbattery status LED didn't light up? Are you pressing battery test button? IF it doesn't light, you have NO charge in the Shuffle.
  • iloveitlouder Level 1 Level 1 (0 points)
    Mine does the same thing! And it's not becuase of crud or no charge. I found that when I plugged it in to my computer or USB PowerAdapter, it worked when I plugged it in on, then took it out. But, if you turn it off, you cant get it back on.
  • sarahkov Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the exact same problem. So frustrating! I have fully charged it. it will play if i do it straight after i have taken it off the computer then when i turn if off it won't turn back on at all! i checked there is no crud in the switch. AHHHHHHHHH!!!!!!!!!

    Shuffle 1st Generation   Windows XP  
  • stewpotc Level 1 Level 1 (0 points)
    Just wanted to say a big thank you for steering me to the restore download. It fixed the problem!