Looks like no one’s replied in a while. To start the conversation again, simply ask a new question.

Question:

Question: Missing pixels in the drop shadow

Hi,


There is a kind of cutoff that causes a few pixels to be missing with certain custom subtitles settings, like the subtitles are contained in an invisible box that is a few pixels too tight.


The problem is present in tvOS 11 and 11.1 (I don't have an earlier version.)


Settings to reproduce the issue:

General > Accessibility > Subtitles and Captioning > Style > Edit Styles > New Style

Text Font: Trebuchet [Video Override Style: Off]

Text Size: Medium [Video Override Style: Off]

Text Color: White [Video Override Style: Off]

Background Color: Black [Video Override Style: Off]

Background Opacity: 0% [Video Override Style: Off]

Advanced Text Opacity: Opaque [Video Override Style: Off]

Advanced Text Edge Style: Drop Shadow [Video Override Style: Off]

Advanced Text Highlight: Black [Opacity: 0%, Video Override Style: Off]


Steps to reproduce the issue:

1. Use an App that support custom subtitles: Netflix or DramaFever (the iTunes movies/TV shows apps have a problem rendering custom subtitles settings which is reported in another post.)

2. Find some content with very bright/light content (e.g. white walls, snow, white shirt)

3. Turn on English subtitles

4. Notice missing pixels with some letters drop shadow , e.g. on the left of a capital T at the start of a sentence or under letter like g or y.


Sample pictures of the issue:

User uploaded file


User uploaded file

Apple TV 4K, tvOS 11

Posted on

Reply

Page content loaded

Nov 14, 2017 5:22 PM in response to JanusMTL In response to JanusMTL

Hi. That's incredibly detailed. You're just talking to other users here, but you can report this to Apple at this link: Feedback - Apple TV - Apple. The post length is limited, so you'll need to summarize. You can link your post here for details. Hard to say where it'll fall in their priority stack, though.

Nov 14, 2017 5:22 PM

Reply Helpful
User profile for user: JanusMTL

Question: Missing pixels in the drop shadow