Previous 1 2 3 Next 31 Replies Latest reply: Feb 11, 2014 2:55 PM by Jetman363 Go to original post
  • saintmonkey Level 1 Level 1 (0 points)

    Scratch that I didnt overwrite the cutstudio folder in apllications ...

     

    it is working !!!!!

  • tofuguts Level 1 Level 1 (10 points)

    That is FANTASTIC news... I will finally be able to use my MBA to cut stuff!

  • beepart Level 1 Level 1 (0 points)

    just to clarify- version 142 works with lion?

  • tofuguts Level 1 Level 1 (10 points)

    100%... It's working on the two iMacs and MBA I've got running lion

  • beepart Level 1 Level 1 (0 points)

    great-many thanks!

  • brockchamings Level 1 Level 1 (0 points)

    Hey guys! I'm using Mac 10.7.4 (lion) and have the Cutstudio plugin and everything for Illustrator so I can cut from my GX-24...

     

    Everything seems to be fine, I clicked the cutstudio window and have all the buttons to send to the printer, when I press "Cut" in the cutstudio plugin, it seems to hold for a second, and then it says "FINISHED" and the roll in the GX-24 moves a fraction but nothing cuts out?

     

    Any ideas?

  • saintmonkey Level 1 Level 1 (0 points)

    Check your cabling, maybe try another USB lead etc

     

    I upgraded to Mountain Lion but also to CS6 ... Seems Im back to square one, I believe Roland are working on a new plugin but its not a priority 6 months from what ive read ...

     

    I have CS5 running on another drive so when needed I boot from that....

  • brockchamings Level 1 Level 1 (0 points)

    thanks for the quick reply mate!

    I'll have to go and buy another lead then I guess as I don't have any more of that type. The person I bought it off was using the current lead with no issues though, so I'm a bit lost..

     

    It's definitely working as I did the "self test" which cuts out the CAMM1 logo and that was fine.. but It seems like when it's sending the data of the paths from illustrator it either stops and doesnt send it all through or it's just not working (it doesnt give me any kind of error or anything, just comes up saying Finishes).

  • brockchamings Level 1 Level 1 (0 points)

    Just bought a new cable and still having the same problem

    it comes up saying "Finisehed" and then a second later the GX-24 feeds the roll forward maybe 10mm at the most

  • saintmonkey Level 1 Level 1 (0 points)

    Have you tried deleting and re installing the plugin ? sorry but I always check the basics 1st ...

     

    I had a PC to fix, when I returned it to the customer all was well, they then rang and said their back up drive wasnt working, I collected it all again and spent 4 hrs trying to work out the problem, then as a last resort (normally a 1st resort) I tried a new USB .. all was then well ...

     

    Was the cutter working on a previous version of OSX ?

  • saintmonkey Level 1 Level 1 (0 points)

    Also try contacting Roland Ive had help from them before ...http://www.rolanddga.com/owners/support/email/

  • tofuguts Level 1 Level 1 (10 points)

    Cut Studio CS6 plug-in now available on the Roland site.

     

    Working woth my GX-24 and seems a bit faster to output to the plotter.

     

    http://dg4.roland.co.jp/en/cutting.html#cutstudioaipinmac

     

    Once installed you can open the Cut Studio window through Window > Extensions

  • schmac Level 1 Level 1 (0 points)

    Excellent! Thank you for the update.

     

    Does anyone know if this also works with Mountain Lion?

  • saintmonkey Level 1 Level 1 (0 points)

    will find out later today when i connect to my cutter

  • tofuguts Level 1 Level 1 (10 points)

    Sure does... I've been having issues with Ai being slow and crashing with the extension open though

     

    Have emailed support, but can anyone who installs tell me if you have problems using keyboard shortcuts after using the function in the CutStudio window. My computer seems to not like any shortcut that uses CMD+. Works if I switch to another program and back again or use the mouse to select functions.