Previous 1 2 Next 24 Replies Latest reply: Mar 3, 2016 9:55 PM by supanut2000
kbphoto615 Level 1 Level 1

When I plug my iPhone 4s up to my Windows 7 64bit PC It is detected by the PC and iTunes, but it does not start AutoPlay. I have checked all the basics, making sure autoplay is set to "ask me everytime" the device is plugged up. yet it does not do this. I have reset to defaults on the phone as well as on my PC. AutoPlay still does not come up. This is mainlty an inconvience but still, it SHOULD just work and it doesnt. So any suggestions besides what I've already tried would be awesome. Thanks for your time.


iPhone 4S, iOS 5.0.1
  • hmt90a Level 1 Level 1

    I have the same issue. On my new computer (Windows 7 64 bit), my phone shows up in Device Manager under Portable Devices. It is also listed in My Computer as a Portable Device. It is not listed in AutoPlay at all so I can't have Picasa automatically open when I connect my phone. It's an inconvenience, but I can work around it.

     

    On my old computer (Windows Vista), my phone showed up in Device Manager under Portable Devices, in My Computer as a Portable Device and in AutoPlay as a Device. I chose to have it import my pictures using Picasa.

  • aming02 Level 1 Level 1

    You need to reinstall the driver.

    1. Click Control Panel --> Hardware and Sound --> Devices and Printers --> Device Manager
    2. In Portable Devices, double click Apple iPhone. Click Driver tab. Click Uninstall.
    3. Plug-in iPhone to the computer. It will automatically detect the new device and reinstall the software.

     

    It works for me.

  • hmt90a Level 1 Level 1

    Thanks for the suggestion, but after reinstalling the driver, my phone is still not listed in AutoPlay. It is listed as a Portable Device in My Computer.

     

    I have tried plugging my phone into another Windows 7 PC and AutoPlay popped up, so I know it's possible in Windows 7. It just isn't working with my home computer.

  • aming02 Level 1 Level 1

    Then, download the autoplay repair software from Microsoft.

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=2648

  • hmt90a Level 1 Level 1

    Unfortunately, that repair software doesn't work with 64-bit machines. :-(

  • aming02 Level 1 Level 1

    I think that your issues are Windows 7 not iPhone. You should Google solutions such as this link.

    http://www.sevenforums.com/general-discussion/233121-autoplay-not-working-window s-7-64-bit.html

  • RajaRani Level 4 Level 4

    Enable Autoplay

     

    See 

     

    http://support.apple.com/kb/TS1500

     

    Hope it helps

  • francesco252 Level 1 Level 1

    I am experiencing exactly the same issue and still cannot figure out why it's behaving like this. It suddenly started not to open AutoPlay upon plugging-in my iPhone... Microsoft AutoPlay Repair, unfortunately, does not help even on Win 32... I'm sure it depends on some messed-up settings in Win 7 and not on my iPhone itself, as AutoPlay works perfectly on another Win 7 machine.

  • lucky seven Level 1 Level 1

    I also had this problem. I tried everything, starting from changing autoplay settings to uninstall apple iphone driver in device manger. Nothing worked. Then I started un-installing every programme I have installed since the problem begun. Able to get back the autoplay settings after removing a great deal of programs. I don't konw which one it was but I hope this helps.

  • pdatrinity Level 1 Level 1

    This solved it for me!!  Thanks.

  • maxsmom Level 1 Level 1

    I am having this same problem ever since getting a new computer.  I have the iPhone 4s and a Windows 8 with the latest iTunes.  I will try checking on the drivers.  Thanks for the info.

  • cheerpiestarlet Level 1 Level 1
    1. Click Control Panel --> Hardware and Sound --> Devices and Printers --> Device Manager
    2. In Portable Devices, double click Apple iPhone, click Hardware tab.
    3. Read the Device Status to see if the devise is working properly.
    4. If it isn't, repair it by right click  Apple iphone, click Troubleshoot
  • hmt90a Level 1 Level 1

    My device is working properly. I've tried uninstalling the drivers and the device many times. Nothing works. iTunes will start when I plug in my phone (as it should), but AutoPlay does not. I'm starting to think the advice 'lucky seven' gave is the only thing that might possibly work.

  • EJMaffei Level 1 Level 1

    I am going to presume you are trying to access the photos and/or videos you've taken with your device. In this case, you don't need Autoplay.

     

    After your iPxx device is connected to your PC, simply click on the Computer Desktop icon. Your device should appear in the "Portable Device" list. Double-click it, then drill down thru the folders until you reach your photos and videos. You can now view, copy, and paste them just like any other file in Windows.

Previous 1 2 Next