Looks like no one’s replied in a while. To start the conversation again, simply ask a new question.

Question:

Question: Cannot send message using the server smtp.

Trying to send mail and it just keeps going into outbox and says "Cannot send message using the server smtp.virginmedia.com (offline)" . I got on to virgin who excessed my Mac remotely and could not find anything.The same on my other Mac running 10.6 and a mate up the road also running 10.6

Okay I have looked around and the only thing I can find to fixes this is get another mail client. Looks like it's another Apple thing 😟User uploaded file

Mac Pro (Early 2009), Mac OS X (10.7.3), LED Cinema Display 24in

Posted on

Reply
Question marked as Helpful

Apr 24, 2012 7:50 AM in response to jonjon101 In response to jonjon101

Then the problem resides in the server. You can reach it, but it's not responding consistently. I don't know what you can do about that. If you want to go through a long troubleshooting rigmarole that almost certainly will lead nowhere, you can. Start by booting in safe mode (shift key down at startup.) When that makes no difference, delete your Virgin account from Mail and recreate it. Still no good? Reinstall the Mac OS (command-R at startup.) When that doesn't work, run the Apple Hardware Test, which will tell you that nothing is wrong. Then make a "Genius" appointment at an Apple Store, where you'll also be told that nothing is wrong. Finally, do the one thing that will actually help: switch to another mail provider.

There’s more to the conversation

Read all replies

Page content loaded

Apr 24, 2012 6:10 AM in response to jonjon101 In response to jonjon101

I am having the SAME problem. It comes and goes, meaning sometimes I get this error message, other times not so much. I am using Apple mail, all of my outgoing addresses are valid and I've run the Connection doctor to no avail. Of course, now this time it's an important email for work that is time sensitive and I've been unable to rectify the problem. My version of Apple mail is 4.5. not anything else. Sending from a @me.com act.


PLEASE HELP!

Thanks

Apr 24, 2012 6:10 AM

Reply Helpful

Apr 24, 2012 6:20 AM in response to mytymama In response to mytymama

mytymama wrote:


I am having the SAME problem. It comes and goes, meaning sometimes I get this error message, other times not so much. I am using Apple mail, all of my outgoing addresses are valid and I've run the Connection doctor to no avail. Of course, now this time it's an important email for work that is time sensitive and I've been unable to rectify the problem. My version of Apple mail is 4.5. not anything else. Sending from a @me.com act.


PLEASE HELP!

Thanks

In an emergency you can send the mail from the website, a useful workaround until the issue is sorted.

Apr 24, 2012 6:20 AM

Reply Helpful (1)

Apr 24, 2012 6:21 AM in response to jonjon101 In response to jonjon101

If you're sometimes able to connect, that means your settings are correct. Your mail client is behaving consistently; it's the network or the mail server that's being inconsistent. In other words, the problem is not in your Mac.

Apr 24, 2012 6:21 AM

Reply Helpful

Apr 24, 2012 6:44 AM in response to jonjon101 In response to jonjon101

jonjon101 wrote:


Just tried to send an email with iClould Mail with the iCloud server and the same thing.


iCloud doesn't transport 3rd party mail, only .mac or .me addresses, do you have a .me account as well.


Are you using these settings for vmedia POP


User uploaded file

Apr 24, 2012 6:44 AM

Reply Helpful
User profile for user: jonjon101

Question: Cannot send message using the server smtp.