Skip navigation

Adobe Flash is not working in Safari (5.1.7 Snow Leopard)

89876 Views 64 Replies Latest reply: Mar 11, 2014 2:14 AM by appleisnewtome RSS
1 2 3 ... 5 Previous Next
tubiechik17 Level 1 Level 1 (0 points)
Currently Being Moderated
Jul 8, 2012 2:31 PM

It's been down for at least 6 months.I've uninstalled and reinstalled Safari and Flash but nothing has worked. I've already emptied my cache and deleted all extensions. Java is enabled. There is no Adobe Flash folder in the Adobe Application folder though. I can't find instructions on how to fix this.

 

I feel like I'm going crazy and I want to throw my computer out of the window...Or just switch permanently to Firefox. I have all of my passwords saved in Safari so I'd rather not do that though. Please help!

MacBook Pro, Mac OS X (10.6.8), Safari, Adobe Flash
  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,660 points)

    Select Help Installed Plug-ins from the Safari menu bar. Besides the following, what plugins are listed?

     

    iPhotoPhotocast

    Java

    QuickTime

    WebKit built-in PDF

  • Semco123 Level 1 Level 1 (0 points)
    I have the same problem with Flash not working.  Did as you suggested Help >Installed Plug ins and got this message - Safari is no longer responding because of a script on the webpage “Installed Plug-ins” (file:///Applications/Safari.app/Contents/Resources/English.lproj/Plug-ins.html ). Do you want to stop running the script, or let it continue?You can't stop the script, only continue.Help too please.   I am on Leopard, not snow leopard.  Latest version of Flash.  (It works fine  in Firefox)Thank you.
  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,660 points)

    Does the Shockwave item look like this:

     

    Shockwave Flash

    Shockwave Flash 11.3 r300 — from file “Flash Player.plugin”.
    application/futuresplashFutureSplash Playerspl
    application/x-shockwave-flashShockwave Flashswf
  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,660 points)

    What exactly happens when you load a page with Flash content? Whatever it is, does it happen with all Flash pages, or only some? If only some, give an example.

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,660 points)

    Please read this whole message before doing anything.

     

    This procedure is a test, not a solution. Don’t be disappointed when you find that nothing has changed after you complete it.

     

    Step 1

     

    The purpose of this step is to determine whether the problem is localized to your user account.

     

    Enable guest logins* and log in as Guest. For instructions, launch the System Preferences application, select Help from the menu bar, and enter “Set up a guest account” (without the quotes) in the search box. Don't use the Safari-only “Guest User” login created by “Find My Mac.”

     

    While logged in as Guest, you won’t have access to any of your personal files or settings. Applications will behave as if you were running them for the first time. Don’t be alarmed by this; it’s normal. If you need any passwords or other personal data in order to complete the test, memorize, print, or write them down before you begin.

     

    Test while logged in as Guest. Same problem(s)?

     

    After testing, log out of the guest account and, in your own account, disable it if you wish. Any files you created in the guest account will be deleted automatically when you log out of it.

     

    *Note: If you’ve activated “Find My Mac” or FileVault in Mac OS X 10.7 or later, then you can’t enable the Guest account. The Guest login created by “Find My Mac” is not the same. Create a new account in which to test, and delete it, including its home folder, after testing.

     

    Step 2

     

    The purpose of this step is to determine whether the problem is caused by third-party system modifications that load automatically at startup or login.

     

    Disconnect all wired peripherals except those needed for the test, and remove all aftermarket expansion cards. Boot in safe mode* and log in to the account with the problem. The instructions provided by Apple are as follows:

     

    1. Be sure your Mac is shut down.
    2. Press the power button.
    3. Immediately after you hear the startup tone, hold the Shift key. The Shift key should be held as soon as possible after the startup tone, but not before the tone.
    4. Release the Shift key when you see the gray Apple icon and the progress indicator (looks like a spinning gear).

     

    Safe mode is much slower to boot and run than normal, and some things won’t work at all, including wireless networking on certain Macs.

     

    The login screen appears even if you usually log in automatically. You must know your login password in order to log in. If you’ve forgotten the password, you will need to reset it before you begin.

     

    *Note: If FileVault is enabled under Mac OS X 10.7 or later, or if a firmware password is set, you can’t boot in safe mode.

     

    Test while in safe mode. Same problem(s)?

     

    After testing, reboot as usual (i.e., not in safe mode) and verify that you still have the problem. Post the results of steps 1 and 2.

  • Linc Davis Level 10 Level 10 (107,660 points)

    Open Safari's preferences dialog and check again that no extensions are enabled. If they aren't, click Privacy > Remove All Website Data. Open the Flash preference pane in System Preferences and click Storage > Delete All and Advanced > Delete All. Test.

  • John Galloway Level 1 Level 1 (55 points)

    I'm in the same situation as tubiechik17, my guest user works fine, but under my own user things like the olympic video on CNN's home page just displays a black rectangle with contorls at the bottom.  those show 00:00 / 00:00 so it does not seem to have downloaded anything.

     

    I have no private plugins so the working guest user is sharing all the same ones.  This happend sometime after installing 10.7 (I think), I just installed 10.8 and no difference.  the various recomended deletes had no effect.

     

    What else is user specific that is in play here?

  • -MrGQ- Level 1 Level 1 (5 points)

    John,

     

    I was having the same issue and I finally found what was the cause of it after reading Linc's previous post.  I went in and disabled all Safari extensions and the problem was solved.  I had some extensions that I do use a lot and didn't want to stop using them so I enabled the extensions but then enabled them one by one and tested each individually.

     

    After doing this with all my extensions, I found that the google disconnect extension was the one causing the issue.  I have the facebook disconnect and the twitter disconnect extensions and these do not cause the issue, at least in my case.

     

    Just to add, the issue was still present after upgrading to Mountain Lion and Safari 6 and performing the steps above resolved it.

     

    Hope this helps.

  • John Galloway Level 1 Level 1 (55 points)

    Thanks, but alas I have no extensions at all, so that can't be it!  I have a fiar number of plug-ins, but they are all public (i.e. in /Library/.... no ~/Library/...) so the guest user is using the same ones and flash works for my guest user.

  • seamusberkeleyfineart Level 1 Level 1 (10 points)

    Finally figured out solution to same problem on MacBookPro running 10.8.

     

    Safari>Preferences>Security> check 'Enable plug-ins' on.

     

    Flash now working.

1 2 3 ... 5 Previous Next

Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Legend

  • This solved my question - 10 points
  • This helped me - 5 points
This site contains user submitted content, comments and opinions and is for informational purposes only. Apple disclaims any and all liability for the acts, omissions and conduct of any third parties in connection with or related to your use of the site. All postings and use of the content on this site are subject to the Apple Support Communities Terms of Use.