Previous 1 2 Next 19 Replies Latest reply: Oct 8, 2015 3:38 PM by Eaglerock
blujaguar Level 1 (0 points)

Updated to Mavericks. On final reboot iMac suggested I need to change password to my Apple ID so I did. ITunes store and Apple Store recognise me fine plus iPhone and iPad have no issues.

 

Problem 1

iCloud states "Unable to sign in because of a problem communicating with iCloud" it asks to try again which I have many times over last 24 hours but same result... I deleted old data as it suggested and closed iCloud but still not happening! Anybody know if there is a fix?

 

Problem 2

Cannot sign into App Store to verify new updates or download new apps. I put in my ID and new password and get the message "An unknown error has occured"? Is this a common problem - is there a fix?

 

I wonder if I need to create a new Apple ID account and delete the old one - anybody tried this?


iMac, OS X Mavericks (10.9)
  • madmax1973 Level 1 (0 points)

    i´ve got the same problem ?!?!

    anyone´s got a solution?

  • madmax1973 Level 1 (0 points)

    Created a new user, but doesn´t solve the problem---

  • blujaguar Level 1 (0 points)

    Just spoken with Apple Support and they frankly were not too sure what is happening - came to the conclusion thatits either a bug or server issues due to very busy servers during Mavericks release. They suggested waiting a while (few days...) until server traffic returns to normal levels and problem should fix... If not call em back! Ok if you're not in a hurry

  • madmax1973 Level 1 (0 points)

    ok, but why there are no issues on my ipad and iphone ??? silly answer from support!

  • blujaguar Level 1 (0 points)

    Agreed - that was my thought...

  • BrokenThought Level 1 (10 points)

    I'm having the same problem. I thought it was related to the Mac App Store problem where it ties itself to your ethernet port mac address. I think they said they did that to stop the hackintoshs but it broke a bunch of real macs.

     

    I went though all the troubleshooting tips for that and none of them worked.

  • blujaguar Level 1 (0 points)

    Still no further forward other than this forum...

    http://www.tonymacx86.com/general-help/112624-icloud-appstore-not-working-maveri ck-no-login.html

     

    Trouble is I'm not a techhy so not competent enough to try removing network adaptors etc.

  • Sankku Level 1 (5 points)

    I am having similer issue with icloud after updating to Mavrics, The systme prefrence is asking me to enter apple id pasword when i try to access icloud in system prefrence , once i enter the password it takes a while and then nothing happens all the options inside icloud is grayed out and cant access. message at the top remains Enter password to continue.

    Any help

  • BrokenThought Level 1 (10 points)

    Okay, my problem was that my ethernet card was listed as en3 when it should be listed as en0 (tied to what I thought). You can check this in the System Information. Apple button>About this Mac>More Info...>System Report...>Ethernet Cards, BDS name: should be en0, if not, that's your problem.

     

    Go to Library/Preferences/SystemConfiguration/

     

    Delete these files, you might only have one or both,

     

    NetworkInterfaces.plist

     

    and/or

     

    com.apple.network.eapolclient.configuration.plist

     

    You may just want to move them so if something goes wrong you can put them back, just make sure there not in that folder or trash. Empty trash to be sure.

     

    Restart your computer. Try signing back in.

     

    This worked for me.

     


  • blujaguar Level 1 (0 points)

    BrokenThought... You're a star! Actually my Ethernet card was reading en0 but I still went in and took out the NetworkInterfaces.plist file, then rebooted and hey presto straight in to iCloud and App Store - thanks for sharing solution.

  • BrokenThought Level 1 (10 points)

    Glad it helped.

  • dbarrie Level 1 (0 points)

    Hey there.Well I looked and I am an en3.  Found the Library folder and Preferences.. but I dont have a SystemConfiguration folder. Did a search and cant find either of the .plist files you reference?  Can you advise?

    Im on a MBP.

  • BrokenThought Level 1 (10 points)

    You might be looking in the wrong Library folder, like under System folder or another. Try this.

     

    1) click on the finder

     

    2) click on 'Go' (top menu) -> 'Go to Folder...'

     

    3) copy and paste this into the field (minus the quotations)

    " /Library/Preferences/SystemConfiguration "

     

    4) find and trash 'NetworkInterfaces.plist' and/or 'com.apple.network.eapolclient.configuration.plist'

     

    5) reboot

  • Dakduel Level 1 (0 points)

    I followed all the steps and none of it is working for me.  I am also getting this

    Keychain Not Found

    Keychain "login" cannot be found due to store

    "1417870385."

    pop up after everytime i try to hit log in.

     

    any ideas?

Previous 1 2 Next