Previous 1 2 3 4 Next 81 Replies Latest reply: Aug 11, 2010 6:27 AM by kwikeeguy Go to original post
  • jajaress Level 1 Level 1 (0 points)
    Same problem here.

    Before I could manage to get my external monitor working by unplug/plug or through checking/unchecking the screen copy. But now the resolution (1680-1050) just won't work and all other resolutions are blury and it annoying to use an 22" screen on low resolutions.

    This is definitly a bug which came with the last update. Since SL there have been problems with external monitors.. and still no real debug.
    Is there a way go back to the last version (10.6.2)? Or should i just goback to Leopard?

    Edit: I have a Samsung SyncMaster 22" Monitor

    Message was edited by: jajaress
  • JCYYAP Level 1 Level 1 (0 points)
    i have exactly the same problem with the same monitor.

    not working with 1680 x 1050 at 60Hz which is the recommended resolution according to the samsung manual, it will only work at 1600 x 1000 at 60Hz and its a bum because it isn't clear.

    Tried using SwitchResX and it still doesn't work...

    Am connecting it via VGA to mini DP but am going to get a DVI cable to see if it will solve this issue.

    fingers crossed.

    will post if it works.
  • Darkobe Level 1 Level 1 (0 points)
    Is there any Administrator here ? is apple doing something or what ? Really im fed up with that bug i need my screen to work... and i have the feeling that we speak for nothing because nobody from apple center read that forum ... apple were is your legendary good support ?
  • msaundersb Level 1 Level 1 (0 points)
    I'm having the same problem with a 22" Samsung monitor. Had to switch to a lower (and blurry) resolution. Providing better support for these problems would be nice, 'cause the only way I'm gonna buy an Apple monitor is if they send me one for free. It's hard to design work with a blurry monitor, but I bet they don't deal with that with all of their fancy Apple displays. What I'm saying here is that I think Apple should send me one for free.

    For free.
  • Marco Opacic Level 1 Level 1 (0 points)
    Same problem Here looks like snow leoppard 10.6.3 have more troubles than solutions.. so. i wait for the 10.6.4!!!!!!

    snow leoppard = vista?????
  • Prynce Level 1 Level 1 (0 points)
    I have an old DELL 1702 FP 2nd Monitor and HAVE NOT had any issues with it, OS 10.6.1 to 10.6.3, all works like a charm even after upgrading. Just a FYI
  • msaundersb Level 1 Level 1 (0 points)
    I think we are all having problems with various Samsung 22" ViewSonics that run ideally at 1680x1050. This is a pretty popular monitor, so I'm surprised that this problem hasn't been squashed quickly.
  • lazaro03 Level 1 Level 1 (0 points)
    Same problem here. After a lot of initial issues, the external monitor was working fine. But this update is a huge step backwards. After trying everything I had to end up disconnecting the monitor. I want to go back to 10.6.2 but I'm not sure how to do it. Any help is appreciated.
  • jajaress Level 1 Level 1 (0 points)
    I just went back to last update. Insert Snow Leopard DVD and press "C" on startup. The chose install from backup (timemachine) and select last update before 10.6.3.

    So I'm back to "normal"
  • William Kucharski Level 6 Level 6 (14,890 points)
    msaundersb wrote:
    I think we are all having problems with various Samsung 22" ViewSonics that run ideally at 1680x1050. This is a pretty popular monitor, so I'm surprised that this problem hasn't been squashed quickly.


    That's because it's becoming clear you need one of the Samsungs in question or one of a few other monitors to experience the issue, as most third party monitors seem to be working fine.

    I hope someone here has contacted Apple and/or AppleCare as this is the type of information Apple engineering would need, and recall this is a user-to-user forum and for the most part we're all just Mac users here.
  • jordanfel Level 1 Level 1 (5 points)
    William, I mistakenly thought these conversations were reviewed. So I've now sent notice about this problem to the Apple Team.

    Thanks for correcting my mistake!
  • William Kucharski Level 6 Level 6 (14,890 points)
    jordanfel wrote:
    William, I mistakenly thought these conversations were reviewed. So I've now sent notice about this problem to the Apple Team.

    Thanks for correcting my mistake!


    No problem.

    Keep in mind that Apple engineers do occasionally read these boards, but it's on their own time, so the way to explicitly get Apple's attention on an issue is to contact them directly, usually via AppleCare or, if you have a (free) developer account, by filing a bug using the Apple Bug Reporter.
  • copey86 Level 1 Level 1 (0 points)
    William Kucharski wrote:
    msaundersb wrote:
    I hope someone here has contacted Apple and/or AppleCare as this is the type of information Apple engineering would need, and recall this is a user-to-user forum and for the most part we're all just Mac users here.


    I contacted apple support after buying my MacPro and being very disappointed that I couldn't use the new HD monitor I'd bought specially (Samsung SyncMaster T220HD) They never managed to even work out the problem let alone fix it. But they are aware of it for all the good the 90 day Apple Care did me.

    That was with Leopard, the update to Snow Leopard fixed it. The last update killed it again. The only thing I have found is that if you use a DVI > VGA adapter then it works. Albeit on a lower quality it is at least useable. Very odd, same cable, same hole on Mac add the adapter and plug into VGA hole and it works. Nope, the apple techs couldn't understand either.

    I guess we have to wait for apple to accidentally fix this just like they accidentally broke it. Till then using the VGA input will have to do, at least it'll go up to 1680x1050 still.
  • Darkobe Level 1 Level 1 (0 points)
    I still can't use 1680*1050, what are the solution please its urgent... What can I do : phone to apple ? go in a store ?
    Please Help... thanks
  • demoman Level 1 Level 1 (0 points)
    I just upgraded my MBP (early 2008) with 512meg Vram to SL 10.6.3 and am running a Samsung 2494 24" at 1920 X 1080 off the MBP video port with a VGA adapter. Works fine. Is anybody else using 24" displays that are having problems? I'm thankful to not be having the same problems as all of you but would be just as upset if I were. And, I still need to check my USB video card I connect to to see if my second Samsung 2494 still works. I never got around to using "Time Machine" for backups ( I guess I better get me another big drive and start using it). Apple should make this a priority fix for everyone. I run mostly music software but I bet video and graphic professionals must really be freaking out.

    Good luck, everybody.

    Derrell
Previous 1 2 3 4 Next