Siri rehberde bazı kişileri bulamıyor

Siri baş harfi Türkçe karakter olan kişileri aramasını istediğimde, “kişilerde ...... adında biri görünmüyor” diyor. Sanırım son güncellemeden sonra arayamamaya başladı, iCloud Kişiler senkronizasyonunu kapatıp açmayı denedim ancak işe yaramadı. Problemi nasıl çözebiliriz?

iPhone 8, 14

Posted on Dec 20, 2020 10:53 AM

Reply
Question marked as Top-ranking reply

Posted on Jan 31, 2021 12:12 AM

Problem occurs only when the Turkish language settings was chosen ...When you switch the iphone Language to the English And if your Region setting Turkey, siri can talk in turkish and call turkish uniqe names. Oderwise siri cant find any name contains ş ü ğ ı ç ö letters. This occurs after 14.2 - 14.3 - 14.4 updates.

91 replies

Dec 30, 2020 5:52 AM in response to Ayranto

Aynı sorunu ben de yaşıyorum son güncellemeden sonra. Ne yaptıysam çare bulamadım Siri’yi açıp kapattım ayarlardan cihazı komple sıfırladım çare olmadı. Ama şöyle bir çözüm buldum cihazın dilini İngilizce yaparsanız Siri’ye türkçe seslenseniz bile arama yapıyor cihaz dili Türkçe olunca problem çıkartıyor. Umarım en kısa zamanda çözülür araç kullanırken gerçekten çok büyük sıkıntı oluyor benim için.

Feb 10, 2021 1:53 AM in response to agantaa

** çözüm maalesef benim de problemimi giderdi, telefon dili olarak İngilizce, Siri dili olarak Türkçe seçili olunca, Türkçe arama yapılabiliyor. Umuyorum yakın zamanda ** garip hata düzeltilir.

I had the same issue of Siri not finding the contacts when I tried to make a call after the latest update. My phone's language selection was set to Turkish and Siri language was also set to Turkish, however as agantaa suggested, after I changed the phone's language to English, and did not alter Siri language (still Turkish), I was able to make calls with Siri. This is a nuisance and I hope it gets corrected ASAP.

Jan 20, 2021 1:06 AM in response to Ayranto

Aynı sıkıntıyı güncellemeden sonra ben de yaşamaya başladım Türkçe karakter olan rehber kayıtlarını Siri göremiyor mesela Bülent vardı bülent ara Deyince Siri bulamıyor rehberdeki Bülent’i düzenle yapıp bulent yaptım bulent ara deyince artık buluyor sıkıntı Türkçe karakterle alakalı

En kısa sürede düzeltilmesi lazım büyük sıkıntı

Jan 26, 2021 10:01 PM in response to Ayranto

Ben 2 defa aradım, sanki hiç haberleri yokmuş gibiydi. Hatta kıdemli kişi ile görüştüm.

Kusura bakmasınlar ama aylardır bir hatayı düzeltemediler. Siri ile arama yapmak bizim için çok önemli. Özellikle araç kullanırken.

Eskiden Apple ın kararlı işletim sistemi ile övünürdük ios 14 tam bir facia. Yeni özellik diye getirdikleri uygulamaların kütüphane şeklinde gösterilmesi bile sorunlu. Bazı gruplarda İngilizce isim yazıyor. Alın ekran görseli: https://teknoseyir.com/durum/1359342

Telefon dilini İngilizce yaparsanız Siri isimleri düzgün anlıyor. Yani bir süre telefonu İngilizce kullanmak zorundasınız. İşin komik yanı dili ingilizce yapınca da uygulama kütüphanesinde bazı grupların ismi ** sefer de Türkçe yazıyor :)))

Güler misin ağlar mısın bilemedim.

Jan 27, 2021 8:40 AM in response to Ayranto

Sorun 14.3 ile geldi 14.4 yükledim sorun devam ediyor. Bir arkadaşın yazdığı gibi sorunun şuan için tek çözümü Sistem dilini İngilizce yapınca sorun düzeliyor. Apple ** sorunu biraz zor çözecek gibi. iOS 12 den itibaren AirPods un gün içinde Siri’yi kitleme sorununu çözemedi o yüzden çok hızlı çözülecek diye beklemeyin ben çok umutlu değilim.

Feb 2, 2021 10:57 AM in response to Ayranto

Kesin çözüm olarak; rehberinizde kayıtlı olan kişiyi, kişiyi sil diyerek tamamen silin. Numarasını veya ismini değiştirmeyin kartviziti silin. Yeni kişi oluşturun rehberinize tekrar kaydedin. Sorun çözüldü. Yani sorun türkçe karakter veya dil seçenekleri değil.

ENGLISH: As the definitive solution; Delete the contact in your phonebook completely by saying delete contact. Do not change his number or name, delete the contact card. Create a new contact and save it again in your contacts. Problem solved. So the problem is not Turkish character or language options.

This thread has been closed by the system or the community team. You may vote for any posts you find helpful, or search the Community for additional answers.

Siri rehberde bazı kişileri bulamıyor

Welcome to Apple Support Community
A forum where Apple customers help each other with their products. Get started with your Apple Account.